Kunsthaus Graz
Graz, Austria

In 2003, a new landmark was built for the European Capital of Culture that year: Kunsthaus Graz in Austria. This biomorphic structure, planned by London architects Peter Cook and Colin Fournier, is a surprising, spectacular blend of tradition and avant-garde right in the city centre. The innovative 900-sqm BIX media façade opens up a wide range of new creative options.

The façade was designed and implemented by realities:united using rings of light. Each ring is like a pixel controlled by a computer. BIX is tailor-made to fit the shape of the building – at night, the building itself seems to produce characters, text and film sequences, thus developing a communicative bond between the medium, the building and public space. Numerous awards have been presented to realties:united for developing the BIX media wall.