Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

Google Headquarters //Mountain View, USA
Google Headquarters //Mountain View, USA

A design based on a vision of the future - The Google headquarters

Back to overview
DERECO Impuls 6

Google’s headquarters at the Mountain View Office Campus were newly designed by Thomas Heatherwick, a successful architect in worldwide demand, and Bjarke Ingels from Denmark. The plans were submitted to Mountain View City Council in January 2017. Rendered images show a building shaped like a tent with a roof covered by arched metal squares in light and dark grey. The roof will be coated with a finish preventing birds from entering. PV panels and windows letting in natural light have been added, too. In substance, the construction will consist of glass and metal.

The ground floor is planned to host laboratories, cafes and event areas. Offices will be located on the upper floor. Relaxation and communication zones will be integrated in several spots with names such as “Hangout Hill” or “Sculpture Garden.” The entire campus is connected via a “Green Loop,” a footpath connecting inside and outside areas.

Besides room climate, air quality and noise control inside the building, the most striking feature is how flexibly rooms can be redefined and redesigned for different purposes. Thomas Heatherwick says: “Nothing changes faster than Silicon Valley. Therefore, we’re building large hangars suitable for all kinds of purposes. Even if we were all to move to outer space, these halls will come in handy.” (Thomas Heatherwick was interviewed by Nina Trentmann in London, published on 8 October, 2015.)